بیمه تامین اجتماعی یک سازمان بیمهگر اجتماعی است که ماموریت اصلی آن پوشش کارگران مزد/ حقوق بگیر (به صورت اجباری) و صاحبان حرف و مشاغل آزاد (به صورت اختیاری) است. بیمه تامین اجتماعی بیشترین تعداد بیمهگذار در کشور را داراست. اغلب افراد؛ کودک تا بزرگسال، شاغل و خانهدار تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دارند. بنابراین با توجه به این موضوع داشتن دفترچه بیمه تامین اجتماعی اهمیت زیادی دارد. در ادامه شرایط صدور دفترچه بیمه تامین اجتماعی برای نوزادان را مورد بررسی قرار می دهیم.
روش های صدور دفترچه بیمه تامین اجتماعی
در حال حاضر جهت صدور دفترچه بیمه تامین اجتماعی روش های مختلفی وجود دارد. از جمله آن می توان به روش سنتی؛ ثبت نام حضوری و روش ثبت نام آنلاین اشاره کرد.
در روش سنتی برای صدور دفترچه بیمه باید پس از تهیه مدارک لازم به صورت حضوری به کارگزاری های بیمه تامین اجتماعی مراجعه نموده و برای دفترچه بیمه درخواست کرد. در این روش، صدور دفترچه بیمه در همان روز یا به علت حجم بالای مراجعه کنندگان تا چند روز ممکن است طول بکشد. آدرس کارگزاری های بیمه تامین اجتماعی را می توان در سایت بیمه تامین اجتماعی جستجو کرد.
در مقابل روش سنتی، امروزه می توان از روش های ثبت نام آنلاین استفاده کرد. در این روش اطلاعات بیمه شده را وارد کرده و مدارک مورد نیاز اسکن و پیوست می شود و سپس دفترچه بیمه صادر می شود. برای ثبت نام آنلاین دفترچه بیمه تامین اجتماعی می توان از اپلیکیشن های طراحی شده برای این مورد استفاده کرد.
صدور دفترچه بیمه تامین اجتماعی برای نوزاد
در بسیاری از موارد ممکن است نوزاد تازه متولد شده نیاز به دریافت خدمات درمانی شامل: بستری، دارو و … داشته باشد. اما هنوز دارای شناسنامه نیست و به تبع آن دفترچه بیمه تکمیلی ندارد، در این شرایط هزینه های سرسام آور درمان می تواند برای والدین نگرانی زیادی به وجود بیاورد. خوشبختانه تدابیری اندیشیده شده است که می توان هزینه های درمانی نوزاد را تحت پوشش قرار داد. در بدو تولد با توجه اینکه نوزاد فاقد کارت ملی و شناسنامه است و معمولاً تا ۱۵ روز پس از تولد می توان برای شناسنامه اقدام کرد. لذا سازمان بیمه سلامت در جهت حمایت از خانواده هایی که فرزند آن ها نیاز به خدمات درمانی دارد، امکان استفاده از دفترچه بیمه مادر فراهم نموده است. لازم به یادآوری است که فرد تازه متولد شده تا ۲۸ روزهگی نوزاد تلقی می شود و در این دوران قادر به استفاده از دفترچه بیمه مادر است. پس از سپری شدن این زمان (۲۸ روز) باید برای دریافت دفترچه به صورت مستقل برای نوزاد اقدام کرد.
مدارک لازم برای اولین صدور دفترچه بیمه تامین اجتماعی نوزاد
مدارک مورد نیاز برای اولین صدور دفترچه بیمه برای نوزاد به شرح ذیل است:
- گواهی ولادت نوزاد
- شناسنامه بیمه شده اصلی (پدر)
- شناسنامه مادر
تهیه دفترچه بیمه نوزاد کارکنان دولت
شرایط صدور دفترچه بیمه نوزادانی که سرپرست خانوار در صندوق کارکنان دولت است، برای پوشش بیمه ای فرزند خود باید در ابتدا مدارک مربوط به فرزند را به اداره محل کار خود ارجاع دهند. پس از آن با نامه ارائه شده از سوی کارگزینی، جهت دریافت دفترچه بیمه به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه نمایند.
دفترچه بیمه نوزادان روستایی
در صندوق بیمه روستایی والدین به شرط ساکن بودن در روستا می توانند برای فرزندشان دفترچه بیمه تهیه کنند. در صندوق بیمه سلامت همگانی (کلیه افراد فاقد پوشش بیمه که توان مالی پرداخت حق بیمه را ندارند) نیز شرایط یکسان است. بدین صورت که والد/والدین میتوانند با داشتن مدارک لازم و شناسنامه نوزاد به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه نمایند و دفترچه بیمه فرزند خود را دریافت کنند. دفترچه بیمه این نوزادان به صورت رایگان صادر می شود. همچنین در صندوق سایر اقشار با دریافت نامه از مرجع بیمه گذار خود از جمله بهزیستی، کمیته امداد، بنیاد شهید و سایر سازمان ها و با ارائه آن به دفاتر پیشخوان می توانند نسبت به دریافت دفترچه فرزند خود اقدام کنند.
منبع: سازمان تأمین اجتماعی
پیام بگذارید